Natuurwandelingen

NATUUR- & MILIEUEDUCATIE
NATUURWANDELINGEN

Op stap gaan met een natuurgids is een verrijkende en waardevolle ervaring. Want wie natuurgids wordt, doet dat niet zomaar of alleen voor zichzelf. Het getuigt van een meer dan gewone interesse in de natuur en onze leefomgeving. Een natuurgids is ook nooit volleerd. Integendeel. Steeds weer bijleren en ontdekken, daar gaat het om.

Die boodschap van respect en liefde voor de natuur naar anderen helpen uitdragen is de belangrijkste motivatie van iedere natuurgids. VMPA wil daarin haar steentje bijdragen door het jaarlijks organiseren van verschillende NATUURWANDELINGEN.

Een begeleide natuurwandeling door een park, een reservaat of een publiek of privaat domein helpt de deelnemers de natuur en de gehele samenhang daarvan te ontdekken en beter te begrijpen. De nadruk ligt op NATUURBELEVING, niet op wandelen. Het tempo is dan ook traag, met meerdere stopplaatsen waar een of ander interessant aspect van de omgeving nader wordt bekeken.

VMPA geeft jaarlijks een wandelkalender uit met daarin een honderdtal “kalenderwandelingen”. Dit zijn begeleide natuurwandelingen op vaste plaatsen en tijdstippen. Ze hebben meestal plaats in het weekend zodat iedereen er kan aan deelnemen.

Iedereen kan een begeleide wandeling aanvragen. Bijvoorbeeld scholen, verenigingen, clubs maken gebruik van het ruime aanbod van onze afdelingen. Maar ook in besloten kring van familie of vriendenkring kan een begeleide natuurwandeling een verrijkende ervaring zijn.
Interesse? Neem dan contact op met een van de afdelingsverantwoordelijken en maak een afspraak.