Kalenderwandelingen

Beste natuurvrienden

Hier staat de volledige printvriendelijke VMPA wandelkalender 2023

Hier staat de VMPA wandelkalender 2024

Deze pdf-kalender opent in een nieuw tabblad en kan zowel afgedrukt als gedownload worden. 

Algemene informatie

VMPA-natuurwandelingen brengen het publiek, begeleid door een natuurgids, in nauw contact met de natuur en het milieu in de eigen omgeving. De bedoeling gaat verder dan het benoemen van planten en dieren of een leuk verhaal. We leren meer kijken dan zien, meer luisteren dan horen en genieten van de rijkdom en de diversiteit waar we elke dag aan voorbijlopen. Een VMPA-wandeling, zelfs in hetzelfde gebied, is altijd anders van inhoud naar gelang de seizoenen en het weer. Zeker een deelname waard voor ieder die met open oog, oor en vooral hart wil luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelnemen is gratis.
Een veldkijker en een loep bewijzen vaak goede diensten.

Praktische aandachtspunten

  1. Meestal is een thema aangegeven, De wandelingen hebben op verschillende uren plaats.
  2. Iedereen is welkom op een VMPA-natuurwandeling. Er moet meestal niet gereserveerd worden. Om verstoring van de natuur te voorkomen zijn honden niet gewenst. Ze gaan meestal ook niet graag mee op een natuurwandeling. Laat daarom jouw viervoeter beter thuis.
  3. In de kalender geeft ‘L’ aan dat laarzen of waterdichte schoenen wenselijk zijn.
    “R” geeft aan dat de bewandelde wegen geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

Groepen
Grotere groepen, b.v. verenigingen kunnen enkel aan de door hen aangevraagde natuurwandelingen deelnemen. Voor het aanvragen van natuurwandelingen neem dan contact op met het VMPA-secretariaat of met de verantwoordelijke van de lokale afdeling.